Nav Toggle
Commercial Interior Design Project < £250k
VENU main entrance facade
VENU main entrance
VENU side elevation
VENU restaurant
VENU restaurant
VENU restaurant
VENU restaurant
VENU terrace
VENU main bar
VENU main bar
VENU main bar
VENU main bar
VENU main bar
VENU chill out area
VENU chill out area
VENU VIP
VENU VIP
VENU VIP
VENU VIP
VENU terrace
VENU WCs
VENU WCs
VENU WCs
VENU WCs
VENU alphabet
VENU lights
VENU lighting
VENU upholstery

VENU is an innovative concept, which combines a nightclub/dance bar, restaurant and event destination for public and private use. Located in Pwllheli , North Wales, it has the advantage of being the only waterside frontage in the town centre, with views over Snowdonia and the marina. Pwllheli has attracted recent inward investment in the form of marina development and a newly completed Welsh National Sailing Academy. Though VENU is a privately owned business it is an integral part of the spirit of regeneration in the area.

ABOUT

VENU is a hugely versatile destination. On one level it is providing a much needed entertainment hot spot for all the Llyn Peninsular, Anglesey and surrounding areas and on another a corporate entertainment venue. It ranges from offering dining to exclusive VIP areas to a buzzing bar/dance floor, with two outside terraces offering stunning views across the water and to the mountains.

"We have received nothing but praise and adoration from all those who come to VENU, all thanks to Sarah and Clair. They have given us the stepping stones to create jobs and a future for all those who are involved in VENU."

THE BRIEF

To bring an international vibe to North Wales, "A little bit of London chic to the waterfront."

The client wanted to create a venue that offered maximum versatility for public and corporate use. It had to be able to incorporate such diverse functions as night club, restaurant, cinema screening, private functions, corporate product launch or training, open mic and comedy nights.

Thus a facility capable of providing for a truly multi-faceted business, allowing our clients to maximise business potential.

To provide 60 covers in the restaurant, to accommodate 360 in the night club/dance bar and 80 in the upstairs VIP area. All these separate areas to be either hired out individually or to operate as one.

CHALLENGES

The ultimate challenge was to transform an empty ex carpet warehouse/old Co-op with no redeeming features, into a cool, funky and upmarket venue.

To make a large 5000 sq ft shell/warehouse area, appear intimate yet atmospheric.

To create a hot spot so unique that it would garner support locally and from further afield.

Externally and internally the building was run down, the top terrace needed to be rebuilt and a new ground floor terrace constructed. Steel reinforcements were used to strengthen areas such as the harbour wall, restaurant ceiling and VIP floor.

A specialist company had to be commissioned for the glass balustrade on the top terrace and the Juliette balcony off the restaurant which required substantial pinning into the harbour wall.