Nav Toggle

Modern extension

Residential Interior Design Project < £200k
Bespoke designed media wall in the garden room has "tiled" feature panels with LED lights
Electrical roller blinds and retractable head rests on the sofas make this a comfortable space for watching TV
Theis sofa is covered is a tactile embossed velvet with beautiful chrome details around the arms on the front and the back
A generous coffee table is from Portugal and a rug will soon be added providing folour and comfort
This media wall is combining hi gloss grey acrylic finish with silver metallic finish on the 3D tiles with LED lights around
The LED lighting around these "tiled" panels make them a great feature, especially in the evening
Glass doors connect the two rooms and concealed roller blinds provide occasional separation between the rooms
A rug and artwork will complete this room soon, but even now it is a comfortable entertaining space
A hand made glass dish from Ukraine is graceful and eye catching on top the coffee table
Crushed glass tiles are lit up with LED lights around them and recessed for s greater effect
The furniture around the fire place was bespoke designed for this room
Textured fabric from Casamance in a neutral colour was chosen for a contemporary look
All furniture was bespoke designed for this room
The furniture combines contrasting hi gloss finish and a rich wood veneer look framing the furniture
A small niche in the bed side table adds a nice detail
A bench will soon be added to the middle of the room creating a dressing area in this spacious bedroom
A huge expense of w/robes is broken up with rich wood veneer panels contrasting with hi gloss
Lighting effects were carefully added through out the house to create continuous visual interest
Even a cloak room had bespoke furniture made for it, grey mirrors create a sense of space and light
Masculine colours were chosen and the geometrical design of the paper was the inspiration behind the furniture design
Built in desk provides an ample space for studing
The same geometrical wallpaper was chosen but a different colour scheme made the rooms look individual
Creating an area for studding was very important

When working with our clients, I always want them to feel in control of their project, so they are involved in the final decision making and are given choices to suite their budget and taste. This way, once the project is completed, they feel like it is their home and there is nothing there, that they are not sure about or that they would want to change. Although our clients put an enormous amount of faith in me, my understanding of their preferences and needs enables me to produce the designs that are perfect for them in every little detail and distinguishing our clients as individuals, with bespoke design and one off products, found especially for their home.

In this project, our clients are a busy couple with 3 children and demanding jobs. Although certain in what they like and don’t like, it is the concept as well as the details that they required help with, along with sourcing products and working closely with the builders, deciding on every aspect of the build, providing electrical and plumbing plans and bespoke furniture design.
This property has undergone a huge transformation, becoming and exciting space to live in, with plenty of light and open plan that is subtly divided in to separate zones, perfect for when you have 3 children, like entertaining and have to work from home from time to time.