Nav Toggle

Ashton Sixth Form College Student Centre

Commercial Build
Main Approach
Fin Detail
Front Elevation
Break Out
Break Out
Primary aspect
Ground Floor
Servery hatches
Eating space
Staircase
Terrace
Terrace
Terrace
Terrace view
Exposed structure and services
bespoke benching
Mezzanine
Mezzanine

A hub for student socialising and dining, the new student centre at Ashton Sixth Form College includes a cafe, areas for private study and a roof top terrace. The simple box form is surrounded by vertical fins that shade and conceal the spaces within, giving the students an element of privacy that is separated from the rest of the college.

The building is orientated around a connection between the main building and the existing ICT building, which is currently disconnected within the campus. Making this connection hopes to ease student flow across the campus by allowing movement through the main building in alternative covered directions.